Bykrogens 400-årssill
Sillinläggningen innehåller morötter från Lyckås gård i Fjälkinge och äpplen från Gedenryds Frukt. Den är smaksatt med Absolut Svea, Absolut Elyx med vete från enbart Råbelövs gods och kryddor från Culinar.
Ingredienser:
4 st | Urvattnade saltsillfiléer |
1 dl | Ättika (12%) |
2 dl | Vatten |
2 dl | Socker |
0,5 dl | Absolut Svea (Absolut Orient apple) |
0,5 dl | Absolut Elyx (Korn vodka) |
1 st | Tärnat äpple |
0,5 dl | Grovhackad rödlök |
1 dl | Grovhackad purjolök |
2 dl | Morotslantar |
20 st | Kryddpepparkorn |
Gör så här:
- Skär sillfiléerna i ca 2 cm tjocka bitar.
- Blanda ättika, vatten och socker i en bunke.
- Rör tills sockret har löst sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna och sillen.
- Låt stå i två dygn.